Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapentillverkare flyttarverksamhet till Karlskoga

Saab Dynamics lägger ner verksamheten i Eskilstuna och delar av den flyttas till Karlskoga. Det är beskedet från Saab-ledningen i ett pressmeddelande på tisdagen. Det hela är en del av ett stort effektiviseringsprogram som nu ska genomföras.

Annons

I pressmeddelandet heter det att omorganisationen är ett led i en långsiktig strategisk anpassning till förändrade marknadsförutsättningar. Förslaget innebär inte bara en flytt av verksamhet och tjänster utan också att mer än 200 personer kommer att varslas om uppsägning.

Samtliga anställda som i dag finns i Eskilstuna varslas om uppsägning. Om det kommer att finnas erbjudanden om att följa med till Karlskoga framgår inte.

Enligt förslaget avvecklas alltså Dynamics verksamhet i Eskilstuna helt och hållet under 2012. En del av den nuvarande produktionen flyttar till Karlskoga med början redan under nästa år.

Förutom det stora varslet i Eskilstuna berörs även delar av affärsområde Electronic Defence Systems samt funktioner inom bland annat koncernstab och koncernavdelningar. Den Motalabaserade Farkostverksamheten inom Dynamics integreras i Englandsbaserade Saab Seaeye och samtlig personal i Motala varslas om uppsägning.

− För att kunna växa och fortsätta vara ett av världens mest högteknologiska företag behöver vi vara kostnadseffektiva och utveckla produkter och tjänster som efterfrågas både i dag och i framtiden. De här strukturåtgärderna innebär att vi koncentrerar verksamheten genom att minska antalet verksamhetsplatser samt effektiviserar inom områden där vi har för höga administrativa kostnader, säger Saabs verkställande direktör Håkan Buskhe

Någon information om Karlskogas fortsatta roll inom Saab finns inte mer än att man tar över en del av verksamheten från Eskilstunaenheten.

Mer läsning

Annons