Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karta: Här inträffade nattens trafikolyckor

Det är stora trafikproblem på flera av vägarna i Örebro län nu under morgonen. På en del platser är det totalstopp i trafiken.

Annons

Det är snöfallet som dragit in över länet under natten som ställt till problem.

- Det är mycket halt och besvärligt på många vägar, enligt uppgifter som jag fått från våra patruller, säger Thomas Ginghagen, länsvakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

På riksväg 50 i närheten av Nydalen nära gränsen mot Östergötland är det totalstopp i trafiken i båda riktningarna sedan en långtradare blivit stående tvärs över vägen vid halv tretiden i natt. Vid 08.30-tiden inleddes bärgningsarbete på platsen.

Trafiken leds om till vägen via Godegård och Zinkgruvan - men där har nya problem uppstått. Två lastbilar skulle mötas på ett smalt vägparti, men misslyckades. Så under en stund rådde stopp i trafiken även här.

Långt stopp

- Jag vet inte hur länge det kommer att vara stopp i trafiken. I värsta fall kommer det att dröja till långt in på fredagen innan långtradaren är bärgad, säger Ginghagen.

Strax före midnatt välte en lastbil fullastad med torv på länsväg 204 mellan Kvistbro och Mullhyttan. Där är det begränsad framkomlighet, men när lastbilen kommer att bärgas under dagen blir det helt stopp i trafiken.

I Hällabacken på riksväg 50 mellan Lindesberg och Fanthyttan har tre långtradare blivit stående. Där går det att passera för personbilar, men framkomligheten är begränsad.

Problem i backen

Även i Finnerödjabacken, i den södra länsdelen, har ett par långtradare haft problem att ta sig fram. Men där uppges det inte vara några problem nu under morgonen.

Under natten har också ett par personbilar kört av vägen. På E20 i närheten av Sandstubbetorp norr om Laxå körde en bil av vägen och på E18 strax öster om Karlskoga körde en personbil in i mitträcket.

Ingen av nattens trafikolyckor har medfört några personskador.

Mer läsning

Annons