Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassör lurade sin idrottsklubb på 270 000

Klubbkassören lurade både revisorn och klubben när hon förskingrade 270 000 kronor från en förening i länet. Nu åtalas hon misstänkt för grov förskingring och trolöshet mot huvudman.

Annons

Händelsen inträffade mellan augusti 2012 och september 2013 då kvinnan var kassör i en idrottsförening i länet.

När det var dags för revision lurade hon revisorn genom att förfalska handlingarna – allt för att uttagen inte skulle märkas.

Men föreningen började fatta misstanke i samband med att flera fakturor inte hade betalats i tid. Flera kravfakturor damp ner i klubbens brevlåda. Samtidigt upptäckte styrelsen oförklarliga överföringar. Efter att klubben kallat till ett möte med kvinnan erkände hon brottet.

Enligt kammaråklagare Karin Lindell har kvinnan gjort sig skyldig till grov förskingring genom att föra över cirka 100  000 kronor till ett konto tillhörande ett flicklag i föreningen – pengar som hon sedan förde över till sitt eget konto.

Enligt åklagaren har hon också gjort sig skyldig till grov trolöshet mot huvudman genom att föra över ytterligare 170  000 kronor från föreningens konto till sitt eget.

Brottet ska bedömas som grovt eftersom summan varit kännbar för klubben, menar åklagaren.

Kvinnan har erkänt brottet och uppgett att hon behövde pengar för att hjälpa en sjuk släkting utomlands. Hon har också betalat tillbaka en del av beloppet och yrkas nu ersätta resterande belopp på 155  680 kronor.

Kvinnan riskerar fängelse om hon fälls. Straffet för grov förskingring ligger mellan sex månader och sex år.

Mer läsning

Annons