Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassör tog ur kassan – dömd för trolöshet

Kassören lånade pengar ur vägsamfällighetens kassa för att dölja sina privata utgifter för maken. Nu har hon dömts för trolöshet mot huvudman

Annons
Kvinnan stal pengar direkt från den gemensamma kassan.

Kvinnan var kassör i en vägsamfällighet i länet, och hade i den rollen tillgång till föreningens samlade medel. I augusti 2009 beslutade hon sig för att låna pengar ur vägsamfällighetens kassa.

Det gjorde kvinnan för att hon inte ville berätta för sin man om de privata utgifter hon hade. Men genom en gemensam vän fick maken reda på att hans hustru lånat pengar ur kassan. Han såg då till att betala tillbaka summan på en gång. Det hindrade dock inte kvinnan från att fortsätta använda samfällighetens pengar.

Tre gånger tog

hon ut kontanter, överförde pengar till sitt eget konto vid sex tillfällen och betalade även egna räkningar med pengar som tillhörde vägsamfälligheten. Totalt handlade det om 74 000 kronor under drygt ett år.

Alla pengar betalades

senare tillbaka, men det hjälpte inte. Kvinnan åtalades och hon har nu dömts för trolöshet mot huvudman. Enligt tingsrätten har hon missbrukat sin förtroendeställning i föreningen.

Straffet blir 80 dagsböter, totalt 20 000 kronor

Mer läsning

Annons