Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivman tog gravid kvinna som gisslan

(UPPDATERAD 08.33) En knivbeväpnad man tog en gravid kvinna som gisslan - och förskansade sig i sin bostad på söndagskvällen. En stor insats med specialutbildad polis sattes in i gisslandramat.

Annons

Klockan 20.25 kom larmet. En person hörde av sig till polisen och berättade att en kvinna hölls fången av en 26-årig knivman.

– Vi fick uppgifter om att han tänkte skada henne och att han var beväpnad. Om vi kom dit hotade han med att döda henne, säger Anders Wallin, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mannen skall även ha hotat med att slå den gravida kvinnan i magen.

Stor insats

En stor polisinsats skickades till bostaden som ligger i de östra delarna av länet. Insatsstyrkan och specialutbildade förhandlare var snabbt på plats.

– Vi satte in en förhandlare som fick kontakt med mannen. Efter en kortare förhandling fick de ut honom och han kunde gripas under odramatiska former. Mycket riktigt hade mannen en kniv. Men han hotade aldrig polisen med den, säger Anders Wallin, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen.

"Kärleksaffär"

Mannen och kvinnan har ett förhållande med varandra. Men vad som ligger bakom gisslandramat är inte klart.

– Vi vet inte varför han agerade som han gjorde. Det handlade kanske om en kärleksaffär, säger Anders Wallin.

Klockan 23.40 var gisslandramat över. Mannen är nu misstänkt för olaga hot, olaga frihetsberövande och brott mot knivlagen. Klockan 03.30 i natt anhölls mannen.

Mer läsning

Annons