Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunala firanden på två torg och i en hamn i Sydnärke

I Askersund, Kumla och Hallsberg arrangeras offentliga nyårsfiranden kring tolvslaget.

Annons
Arkivfoto: Privat. På söndag kommer marschaller i vanlig ordning att tändas utmed kajkanterna i hamnen i Askersund när det är dags att fira in det nya året. Bilden är hämtad från firandet för två år sedan.

Vid årsskiftet går Kumla i mål med sitt 75 årsfirande. Lite längre söderut tar ett annat firande vid när Askersund under det kommande året uppmärksammar att det är 375 år sedan staden grundades.

Det stora nyårsfyrverkeriet vid det traditionella nyårsfirandet i Askersunds hamn blir det officiella startskottet för jubileumsåret. Dessutom kommer hamnen lysas upp av tusentals marschaller.

Underhållning Från scenen i hamnen kommer Eastwood Brothers and Friends att underhålla från kl. 23.20. Och närmare tolvslaget läser Gunilla Högberg läser Tennysons dikt "Nyårsklockan".

Nyårsfirandet är ett samarrangemang mellan Rotary, det lokala näringslivet och Askersunds kommun.

I Kumla är det gruppen Juni som tar ton på torget de sista minuterna av december. Samlingen börjar kl 23.30 och förutom Junis underhållning blir det nyårstal av den unge moderatpolitikern Oskar Svärd och fyrverkerier.

I Hallsberg är det kyrkoherde Jonas Ahlsson som står för nyårstalet. Firandet, som sker på Stortorget, börjar kl 23.30 och innehåller även fyrverkerier och sång & musik av Jonny Fagerström.

Mer läsning

Annons