Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot AF:s ledning från Örebro län

Kritiken mot Arbetsförmedlingens ledning har funnits länge i Örebro län.
– Det är kanske dags för politikerna att fundera på om myndigheten i dag har det ledarskap som krävs, sa Staffan Persson, ordförande för ST inom arbetsförmedlingen sektion Västra Svealand, till NA i går.

Annons

ST-medlemmarnas uppfattning överensstämmer med den kritik som Arbetsförmedlingens styrelse riktar mot arbetsförmedlingens ledning.

– Vi har gjort enkätundersökningar på nationell nivå, både på chefs- och tjänstemannanivå, samt fört dialog med ST-medlemmarna inom Sektion Västra Svealand, och medlemmarnas uppfattning stämmer väl in på den kritik som Arbetsförmedlingens styrelse riktar mot arbetsförmedlingens ledning.

Även Sacos medlemmar har haft synpunkter på Arbetsförmedlingsledarskapå under flera års tid.

– Det handlar om hur de anställda ska utföra sina uppdrag och ledarskapsfrågor. Vi har fått signaler från våra medarbetare och medlemmar, vilka vi också framfört internt inom Arbetsförmedlingen, både på lokal, regional och nationell, centralfacklig nivå, säger Johan Bergner, som är ordförande för Saco-s i Västra Svealand. Saco-s organiserar cirka 5 000 medlemmar nationellt inom Arbetsförmedlingen.

Fotnot: Staffan Persson och Johan Bergner uttalade sig för NA i går, innan det var känt att generaldirektören får lämna sin post.

Mer läsning

Annons