Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21 möjliga stopp på sjätte Konstslingan

En rejäl planering behövs för den som vill hinna med hela Konstslingan under helgen.

Annons
Hemma. Per-Henrik Swensson besökte Kerstin Nilsson-Eskilsson under Konstslingan för två år sedan. I helgen öppnar hon åter sitt hem för konstens skull.

Nya konstupplevelser väntar runt hörnet när konstnärer och utställare i Kumla och Östernärke öppnar dörrarna under lördag och söndag. 21 hållplatser för konstens skull erbjuds under den sjätte Konstslingan arrangeras.

Ett par tusen besökare brukar ge sig ut på vägarna och plocka sina egna russin ur kakan. Arrangörerna har utsett två ”startpunkter”, Kumla bibliotek och konstfrämjandet i Wadköping. Där kan man se smakprov från de övriga 19 utställningsplatserna.

En del av utställarna är ”rutinerade konststlingare” som varit med i flera år. Så exempelvis Kerstin Nilsson-Eskilsson, som är med för tredje gången.

– Möjligheten för betraktarna att se så mycket under samma helg är ju fantastisk, svarar hon på frågan vad som lockar med Konstslingan.

För egen del tycker hon att det är ett utmärkt sammanhang att få visa upp vad hon håller på med.

– Sedan tycker jag att det är roligt att besökarna kommer hem till mig och att det blir fullt i alla hörn här, säger Kerstin Nilsson-Eskilsson som håller på att baka inför helgen när NA ringer.

Av de 21 besöksmålen är en det en blandning av ”hembesök”, museer och utställningshallar. Här intill finns en lista över alla Konstslingans hållplatser. Mer information om de deltagande konstnärerna, öppettider och eventuella guidningar finns här.

Mer läsning

Annons