Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 år på Myggan

Barnen har varit många, men personalen till stora delar den samma. I dagarna två firar Myggans förskola 25 år.

Annons
Mångåriga arbetskamrater. Inger Lundström, Charlotte Hindorf och Maud Calson har arbetat tillsammans sedan förskolan Myggan öppnade 1990.Foto: Åsa Eriksson.

Kumla. Att förskolor firar jubileum händer nu och då, men mer ovanligt är det att personalen är den samma som då förskolan öppnade. Så är det på Myggans förskola, där både Charlotte Hindorf, Inger Lundström och Maud Calson arbetat sedan förskolan öppnande.

Äldst av de tre är Inger Lundström, som räknar med att gå i pension till nästa sommar.

- Men det är såklart en process, att vänja sig vid tanken på att sluta efter alla år med barnen. Jag har redan tänkt att jag gärna går in som vikarie, säger Inger.

Hon började jobba med barn 1986 som dagbarnvårdare hemifrån, innan hon var med vid Myggans öppnande 1990. Både Inger, Charlotte och Maud talar om en stor trivsel som fått dem att stanna under alla åren. Men också om att kunna ta förändringar och att vidareutbilda sig efter nya förskolereformer.

- Det var mindre grupper när vi började. Vi får hela tiden anpassa vår verksamhet efter vilka barn vi har och hur många de är, säger Charlotte Hindorf.

- Utemiljön är en sak som utvecklats mycket under årens lopp. Barnen äskar att vara ute så det är vi varje dag.

Samtalet avslutas då Faduma Abdulkadir, nystartsjobbare sedan snart tre år tillbaka, kommer med somaliskt hembakt som alla låter sig väl smaka av.

25-års jubileet firades med maskerad på onsdagen och med teaterbesök på torsdagen.

Maskerad. Lovis Krusell, i mitten av ringen, hade till förskolan Myggans 25-års jubileum valt att klä ut sig till GB-clown. På plats fanns även bland annat flera spiderman, prinsessor och seriefigurer. Foto: Åsa Eriksson
Glad dans. En stor groda kommer på besök och då blir det givetvis dans till Små grodorna. Foto: Åsa Eriksson.
Med Zlatan i knät. Ellen Normark, för dagen med Zlatantröja, myste i Inger Lundströms knä.

Mer läsning

Annons