Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

4-åring nära bli påkörd i Åbytorp

Nyligen inträffade en otäck incident vid trafikljusen utanför Stene skola i Åbytorp. En 4-årig pojke var nära att bli påkörd då han skulle cykla över vid grönt ljus.

Annons
Trafikljusen i Åbytorp finns utanför ortens skola, med hastighet 30 kilometer. Sillagatan ses till vänster i bild och det var därifrån bilen svängde ut vänster mot trafikljusen när 4-åringen var nära att bli påkörd. Även från Åbygatan mitt emot kan det vara svårt att se trafikljuset. Foto: Åsa Eriksson.

4-åringens mamma berättar att hon hade hämtat sina barn vid Stene skola. Vid övergångsstället utanför skolan väntade de tills de fick grön gubbe. 4-åringen cyklade då över före mamman och det äldre syskonet som skulle gå över.

- Det kommer en bil från Sillagatan som inte noterar att den har rött, så den kör. Min son är på övergångsstället. Bilen hinner stanna, men det var mycket nära, berättar mamman.

Bilisten säger till henne att hon ska hålla reda på sina barn- trots att de gjort helt rätt och väntat till fått grön gubbe.

- Jag blev så rädd där och då, jag stod bara still och kom mig inte för att svara.

Familjen har även tidigare varit med om incidenter på platsen, och efter det som nu hänt skickade mamman en skrivelse till Kumla kommun där hon påtalar behovet av en förändring.

- Ett problem är att trafikanterna kör för fort, ofta långt över de 30 kilometer som är på platsen. Ett annat problem är att bilisterna som kommer från tvärgatorna inte ser rödljuset. Det skulle behöva vinklas på ett sätt så att det syns också från sidan.

Kumla kommun har tagit emot skrivelsen, men endast sänt den vidare till Trafikverket då den aktuella vägen, väg 534, ligger under Trafikverkets ansvar.

Mer läsning

Annons