Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-årsjubilerande avelsförening gör storsatsning

I flera års tid har Örebro ponnyavelsförening arbetat inför årets 40-års jubileum. På söndag är det så dags för en rad begivenheter på Örsta kulle.

Annons

 – Att jubileumsåret skulle bli något alldeles extra var vi flera som var överens om redan tidigt. Vårt jobb har även gett ett uppsving i medlemsantalet.

Det säger Maria Landin, från Örebro ponnyavelsförening, som förbereder det sista inför söndagens stora jubileumsutställning på Örsta.

– Under våren har vi haft en del föreläsningar och i augusti kommer det hållas en tävlingsdag, men söndagens jubileumsutställning är det stora arrangemanget.

118 anmälda ponnyer finns till utställningsdelen. Två domare bedömer ponnyer visade av både barn och vuxna. Det finns även en utställningsklass där barn får prova på att via sina ponnyer utan poäng och där alla får pris, som en första kontakt inför kommande utställningar längre fram.

– Till de olika tävlingsaktiviteterna finns 60 starter. Många både ställer ut sin ponny och tävlar med den samma dag. För att underlätta för både deltagarna och oss arrangörer har vi Drive in-tävlingar i stället för fasta tider, säger Maria Landin.

Köruppvisningar och hingstparad är mer ur innehållet. Ett 30-tal funktionärer håller ihop dagen, dit alla med hästintresse hälsas välkomna.

Mer läsning

Annons