Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45-årige nätpedofilen överklagar

Nu har även 45-åringen som dömts till två års fängelse för flera sexövergrepp på unga flickor överklagat sin dom.

Annons

Redan samma dag som domen kom förklarade mannens advokat Ingvar Backman att den skulle överklagas. Det har nu gjorts. På måndagseftermiddagen skickades överklagandet till tingsrätten i Örebro.

45-åringen påpekar på nytt att han är oskyldig. Han har inget med nätaliasen bealarsson97 och fotbollsboll att göra, och någon annan har utan hans vetskap fjärrstyrt hans dator. Under rättegången i tingsrätten vittnade en expert om att den möjligheten inte går att utesluta.

45-åringen menar bland annat att polisen inte tillräckligt utrett det faktum att ett konto med namnet bealarsson97 skapades under tiden som han satt häktad. Fyra personer i en familj förhördes om detta och samtliga nekade att ha med kontot att göra.

Men fadern i

familjen har enligt överklagandet sagt att han ägnar sig åt porrsurfning. Kan han ha skapat både det första och andra kontot med namnet bealarsson97? undrar 45-åringen. Eller kan även någon av den här familjens datorer ha fjärrstyrts och i så fall av samma person? funderar 45-åringen vidare.

Bealarsson97 var det nätalias som användes när 45-åringen, enligt Örebro tingsrätt, tog kontakt med den 13-åriga flickan i Kumla som sedan tog sitt liv. Tingsrätten menade i sin dom att hans agerande bidrog till hennes självmord.

Mannen dömdes i tingsrätten till två års fängelse för sexbrott mot en mängd unga tjejer, bland annat Kumlaflickan.

Sedan tidigare har åklagaren överklagat domen.

Mer läsning

Annons