Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

600 löpare utmanade Stadsloppets banor

Trots att det inte blev någon hemmaseger i det 20:e Stadsloppet var det en nöjd Curth Modin som summerade den soliga löpardagen i Kumla.

Annons
Över 130 löpare ställde upp på startlinjen i herrarnas millopp. En siffra som gladde Stadsloppsgeneralen Cuth Modin så pass att det inte gjorde så mycket att det inte blev någon hemmaseger i varesig dam- eller herrklassen.

– Jättekul att det blev så många som ställde upp på startlinjen. Det blev ett välkommet trendbrott som dessutom innebär ett tillskott i kassan, säger han.

Extra glädjande tyckte Modin var att så många Kumlaungdomar hade hittat till starlinjen och även målet.

Runt 600 löpare ställde upp för att utmana sig själva eller sina närmaste konkurrenter i sammanlagt elva klasser. De som tilldrog sig allvarligast intresse var milloppets dam- och herrklass, som ingår i Löpex Långloppscup.

För herrarnas del utkristalliserade sig loppet till att bli en kamp mellan Hälleforsveteranen Peter Wiker och IF Götalöparen Anders Eriksson, medan Enhörnas Anders Grahl låg och lurade i de båda förstnämndas kölvatten.

Men när det återstod runt 3,5 kilometer satte Wiker in en stöt som blev avgörande.

– Jag tyckte det kändes bra att ligga i rygg på Anders i blåsten, men jag tyckte inte att han kändes så jättestark. Därför tryckte jag till vid 6,5-7 kilometer och då fick han släppa direkt, säger Peter Wiker som vann med nio sekunder.

Drygt fyra minuter efter Wiker spränger damsegrarinnan – Josefin Gerdevåg – mållinjen på 38.45. Även i damklassen är marginalen mellan ettan och tvåan – hemmahoppet Åsa Höög – runt tio sekunder.

– Jag trodde i det längsta att Åsa skulle komma med en riktig rökare på slutet och spurta förbi mig, säger Josefin.

Mer läsning

Annons