Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrenalinfyllt i Kumla-Pokalen

Sällan är Kumlahallen så adrenalinfylld som under brottartävlingen Kumla-pokalen. Under några intensiva timmar på lördagen avlöste matcherna varandra i snabbt tempo.

Annons
Brottarna hade publik, och då inte bara från läktaren.

En liten knatte på 29 kilo håller som bäst på att värma upp. Han heter Charlie Lundell och är en av Kumla brottarföreningens unga spelare. I går tävlade han för första gången. Under uppvärmningen får han hjälp av storebror Freddy Lundell, även han brottare.

Just denna match blir något av ett derby då motståndaren Simon Skogmo kommer från Hallsbergs brottarklubb.

Kämpartag

Båda visar på imponerande kämpartag inne på mattan, men det är Charlie som slutligen avgår med segern.

Då 180 brottare från en stor del av landet ska mötas är tempot högt och matcherna avlöser snabbt varandra. Christian Nielsen kryssar vant mellan alla människor, och stannar ofta för att tala med dem han känner. Han är 15 år och kan nästan redan kallas en av Kumla brottarföreningens veteraner.

– Jag har brottats sedan jag var fem år. I december nådde jag mitt mål: då blev jag svensk mästare. Så nu tänkte jag faktiskt trappa ned på brottningen och gå över allt mer till boxning istället, som jag tycker är ännu roligare, berättar Christian.

Övertaggade

– En sak som de yngsta får jobba mycket med är att de lätt blir övertaggade vid tävling. Det gäller att fokusera mentalt en lång stund före match och sedan köra på mest som om det vore en vanlig träning, säger Christian.

Helt kommer han inte att lämna brottningen. Han hjälper till att träna föreningens yngsta, är domare och även coach. Inte minst åt lillebror Johan Nielsen, 11 år.

– Nu när jag uppnått mitt mål är det hans tur att ta vid efter mig, säger Chrstian med ett brett leende mot Johan.

Kumlabrottaren Charlie Lundell, i blått, möter här Hallsbergsbrottaren Simon Skomo, i en av sina allra första tävlingsmatcher.
Hejaropen ekade högt från läktaren då omkring 180 brottare möttes i Kumlahallen.

Mer läsning

Annons