Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarna begär hotellet i konkurs

Stationshotellet har inte kunnat betala de sex senaste månadshyrorna. Efter en stämning från hyresvärden Kumlabostäder begärde ägarna i går hotellet i konkurs. Nu känner sig hotellpersonalen lurade av Kumlabostäder.

Annons
Stationshotellets ägare har inte kunnat betala hyran och begär nu hotellet i konkurs.

– Det känns rent ut sagt för jävligt. Vi har lagt ned vår själ i det här hotellet och offrat jättemycket tid och pengar. Och det här är tacken, säger en av ägarna, Elias Yammin, som känner sig sviken.

Problemen för hotellet inleddes när John Norlander-gymnasiet började tappa elever. Tappet blev tillslut så stort att gymnasiet drog sig ur lokalerna i hotellet som de dessförinnan hyrt av ägarna. Att de lokalerna hyrdes ut till gymnasiet ingick i avtalet när Elias Yammin och den andre ägaren tog över hotellet 2008.

När lokalerna sades upp i fjol tappade hotellet viktiga intäkter.

– Vårt hyresavtal gav oss en intäkt på en kvarts miljon om året. Vi kan inte täcka upp för det, säger Elias Yammin.

Hyran för hotellet var när Yammin och den andre ägaren tog över 200 000 kronor i månaden. Yammin medger att Kumlabostäder succesivt sänkt hyran. I dag ligger den på cirka 140 000 kronor i månaden. Men när Yammin och den andre ägaren i maj gick på Kumlabostäder igen om hyran var det med målet att få den sänkt till 100 000 kronor.

– 100 000 kronor är rimligt, men ska man hårdra det är det ändå för högt eftersom hotellet ligger i Kumla, säger Yammin och jämför med storstadsregionerna.

– Vi sa ”vi klarar inte av det här”. Vi gör allt för att hålla nere kostnaderna, men vi får det inte att gå runt, berättar han och tillägger att en extern konsult även bedömt hyran som alltför hög.

Han uppfattade då att man från Kumlabostäders sida haft som utgångspunkt att hitta någon form av lösning så att hotellet kan leva vidare. Hotellverksamheten går bra och beläggningen har ökat varje år, förklarar Yammin.

Men det har inte räckt - I år blev problemen akuta.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons