Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler får jobb i Kumla

Peter Agerhäll, sektionschef på Arbetsförmedlingen, bedömmer arbetsmarknaden i Kumla som betydligt ljusare nu än förra året.

Annons

I dagsläget finns det 91 lediga jobb i Kumla. Detta att jämföra med knappa 30 vid samma tid förra året.

– Alla jobb syns ju inte heller på annons, utan förmedlas direkt via kontakter. Så det är helt klart en stor skillnad mot förra året, säger Peter Agerhäll, då han nyligen gästade en välbesökt företagsfrukost i Kumla.

Beröm

Kommunens företagare fick också beröm:

– Vi upplever samarbetsviljan som stor här i Kumla till att ta emot praktikanter för eventuell senare anställning.

Arbetsförmedlingen ordnar med att bjuda in företag till sina lokaler, där den som är intresserad av att nyrekrytera direkt kan komma till tals med arbetssökande.

– Att hitta praktiska lösningar, men också att se till så att de lediga jobben tillsätts, det är det viktigaste för oss, säger Peter Agerhäll.

Arbetsförmedlingens rapport ” Var finns jobben? Bedömning för 2011”, pekar även den på en ljusnande arbetsmarknad. 65 000 fler svenskar beräknas få jobb i år jämfört med förra året.

Datasektorn toppar som område för var de nya jobben finns. Men även inom till exempel teknikyrken, försäljning, administration, bygg- och anläggning, tillverkningsarbeten inom industrin, kundservice och restaurang förväntas många nya arbetstillfällen skapas.

Mer läsning

Annons