Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett asyl-nej för familj i Kumla

Familjen Jabour-Dawod som söker asyl har fått ett nytt avslag. Denna gång är det den 6-åriga dottern som fått avslag i Migrationsdomstolen.- Utvisningen kommer att verkställas, säger familjens vän Mohamad El-Jawad.

Annons
Katia, Fadi och Marisol vid manifestationen i Kumla 25 april 2014.

Familjen har bott i Sverige i nio år. Fadi Jabour och Katia Dawod kom till Sverige för att deras kärlek inte accepterades av föräldrarna. Han är kristen maronit från Libanon. Hon är ortodox kristen från Syrien.

Fadi Jabour driver en frisörsalong i Kumla sedan 2009. Deras dotter Marisol är född i Sverige. Under det gångna året har de fått ytterligare en dotter. Våren 2014 hölls en manifestation på torget i Kumla för att stoppa utvisningen.

Fadi Jabour och Katia Dawod har tidigare fått avslag på sina asylansökningar av Migrationsdomstolen. Utvisningen har skjutits upp för att dottern Marisols asylansökning handlagts.

Nu har alltså Migrationsdomstolen avslagit dotterns asylansökan. Enligt Mohamad El-Jawad ser familjen detta som att utvisningarna ska verkställas.

- De är nere i botten. Det är psykisk misshandel, säger Mohamad El-Jawad som pratar med NA å familjens vägnar.

Beslutet gällande Marisol skulle kunna överklagas till Migrationsöverdomstolen. Familjens advokat Tryggve Emstedt säger till NA att han inte planerar att göra det just nu utan i stället driva det lilla barnets ärende.

Mer läsning

Annons