Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetet inför valrörelsen har börjat

Med siktet inställt på nästa val var det rött som partifärg på Kumla torg, under socialdemokraternas 1 maj.

Annons
Dan-Åke Moberg minglade med barn och vuxna på torget.

Socialdemokraterna har synbart redan nu inlett sitt arbete mot nästa val. Valstugan fanns på plats redan till valborgsaftonens mc-träff och var en naturlig samlingspunkt även under 1 maj. Huvudtalaren, kommunalrådet Katarina Hansson, uppmanade dessutom till medlemskap i socialdemokraterna via ett smidigt sänt sms på mobilen.

Hon talade bland annat om ökande klyftor i samhället och ökad barnfattigdom.

– Kumla har förlorat 70 miljoner kronor på den sittande regeringen, pengar som vi gärna gett till våra barn och äldre, sade Katarina Hansson och nämnde sedan den strategi som Kumlas socialdemkrater har för att bemöta detta:

– Vår strategi är att bli fler Kumlabor. Vi ska vara möjligheternas kommun där satsningar på bland annat en ny stadspark ska vara en avgörande faktor för att välja oss som bostadsort.

Katarina Hansson lovade även ett fortsatt arbete för att minska de stora barngrupperna i förskolan och nämnde flera satsningar på klimat- och miljö.

Dan-Åke Moberg höll dubbla tal, dels som ordförande i LO och dels som sin gestalt med arga tanten. Med peruken på sned och viss oordning bland sina papper ondgjorde han sig i raskt takt över samarbeten med Hallsberg och regionalt som aldrig gett Kumla något av värde, media som far med osanningar och oppositionen i Kumla som inte sköter sitt arbete.

Förutom Internationalen sjöng alla på torget även samstämt den norska sången Barn av Regnbuen, som nyligen även sjöngs på torget i Oslo.

Inte alla lydde uppmaningen att gå närmare scenen. Desto större arena för denna lilla flicka att spralla loss på.
Kommunalrådet Katarina Hansson uppmanade alla att bli medlemar i partiet via sms. Något som kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson inte behöver göra.

Mer läsning

Annons