Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för mordförsök efter knivskärning

49-åringen som knivskar ett butiksbiträde på Ica Profilen hade legat vaken hela natten och planerat dådet. Nu åtalas han för mordförsök, alternativt synnerligen grov misshandel.

Annons

Överfallet skedde på söndagsmorgonen den 23 november och Kumlabon greps direkt efter dådet.

Han har erkänt brottet och förklarat det med att han ville bli omhändertagen av samhället.

I ett polisförhör har mannen berättat att han hade legat vaken natten innan och tänkt på att han skulle knivskära någon i personalen. ”Dock ingen speciell, utan det fick bli den förste han stötte på” står det i förhöret.

Men tankarna på att

döda en människa hade funnits längre än så. Redan när 49-åringen satt häktad i januari 2014 funderade han på att mörda någon – för att få livstid. Och ett par veckor före knivdådet hade han tänkt ge sig på en slumpvis utvald privatperson.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning under tiden i häktet. NA har dock inte lyckats få ta del av undersökningen.

Skadan i halsen som butiksbiträdet fick var inte livshotande. Men det var bara slumpen som gjorde att kvinnan inte skadades värre än vad hon gjorde, enligt en rättsläkare.

Samtidigt åtalas även den 65-årige man som passade på att stjäla 2 000 kronor ur kassan efter att butiksbiträdet hade knivskurits. Åklagaren anser att han gjort sig skyldig till grov stöld. Mannen har erkänt.

Mer läsning

Annons