Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återförenat dansband ser framåt

Det slutade med en skakning på nedre däck. Nej, kanske inte riktigt, men dansbandet Chippis gjorde sin sista spelning på en Tysklandsfärja 1989. För några veckor sedan hade bandet en återträff och kanske blir det även en comeback på scenen.

Annons
En bild av Kumla/Hallsbergsbandet Chippis när det begav sig 1989.

På 1980-talet var dansorkestern Chippis, med medlemmar från Kumla och Hallsberg, ett välanlitat band med spelningar över hela Sverige (se exempel i filmklippet här intill).– Sista året hade vi ibland 20 bokningar på en månad, vi kunde vara i Norrland på turné i flera veckor i sträck, säger Kent Öhlin, som var bandets organist mellan 1979 och -89.

När bandet slutade spela tillsammans lade han musikerkarriären på hyllan. Numera arbetar han som fastighetsskötare på Hallsbergs kommun. Men musiken har inte släppt helt och hållet.

– Jag är engagerad i Radio 94,3 och sänder programmet Truckstop på torsdagar och dessutom ett country-program, säger Kent Öhlin.

Flera sysslar med musikAv Chippis medlemmar från 1980-talet är det sångaren Peter Karlsson som är mest aktiv som musiker numera.

– Han åker runt mycket och spelar och sjunger i bland annat kyrkor. Trummisen Mikael Karlsson är med i dansband från Kumla som heter Eleganz. Vi ska låna deras lokal om ett par veckor och spela lite tillsammans, säger Kent Öhlin.

Chippis gav ut 3 LP-skivor under 1980-talet och var populära när det begav sig. Vid en spelning på Brunnsparken i Örebro i slutet av -80-talet var det över tusen personer i publiken minns Kent.

– Vi hade en spelning i Säffle tillsammans med Streaplers, som var ett av de mest kända banden då. När de spelade gick många och fikade, men när vi, ett litet gäng från Kumla och Hallsberg, stod på scen var det fullt med folk. Det var häftigt säger Kent.

Kanske comebackOm det blir en riktig comeback för Chippis får framtiden utvisa.

– Det beror på hur det går när vi spelar tillsammans igen. Det var ju så länge sedan sist. Men visst vore det kul att göra lite spelningar igen, om inte annat så för de närmast sörjande, säger Kent.

Mer läsning

Annons