Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärder med anledning av förtroendekrisen

Politikerna har beslutat att en handlingsplan ska tas fram, med anledning av den förtroendekris inom Kumlas skolor som medarbetarenkäten visar på.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S) beklagar resultatet i medarbetarundersökningen, där två av tre skolanställda saknar förtroende för den politiska ledningen.

– Det här är något vi måste jobba med för att förbättra. Det är inte gjort på en kvart, jag ser det som ett långsiktigt arbete.

Varför har det blivit så här?– Jag vet inte vad det beror på. Däremot vet jag hur vi tänker jobba framåt. Efter att vi fick medarbetarenkäten presenterade för oss har nu personalkontoret fått till uppgift att ta fram en handlingplan. Mycket handlar om att förbättra dialogen.

Katarina Hansson nämner chefsutbildningar och förbättrade arbetsplatsträffar som vägar till att öka förståelsen mellan politiken och de anställda.

Vilket är ditt eget ansvar för att förbättra situationen?– Mitt ansvar är att skapa en styrning och ledning som främjar delaktighet och inflytande. Det i sin tur kan skapa en lyhördhet mellan oss alla.

Även den ekonomiska situationen menar Katarina Hansson hänger samman med att få till en bättre styrning och ledning:

– Vi har skjutit till pengar flera år nu, men pengarna har inte hamnat där de gör bäst nytta.

Per Hellström, lärare och ordförande för Lärarförbundet i Kumla, känner igen sig i hälso-och rehabstrateg Mikael Wennerström beskrivning av ett glapp i kommunikationen mellan de anställda och kommunens styrande.

– Kumla är en liten kommun, men ändå finns det stora kommunikationsproblem, säger Per Hellström.

– Synen på lärare och utbildning har länge varit tråkig, och det är inte konstigt att det då blir en motsättning. Positivt är att vi hört lite andra tongångar än tidigare sedan bytet av kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons