Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta lovande ungdomarfick Procordiastipendier

I samband med vårens sista kommunfullmäktige fick åtta lovande Kumlaungdomar ta emot Procordiastipendier på 5 000 kronor vardera.

Annons
Årets Procordiastipendiater presenterades av Johan Widén och fick ta emot blommor och diplonm av kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson. Frän höger: Klas Toresson, Martin Mård, Martin Lissel, Janina Lindberg, Sanna Jonasson, Joel Andersson och Vera Johansson. Ronja Sköld saknas på bilden.

Efter förra årets utdelning riktades kritik mot att lagidrottarna lös med sin frånvaro. I år finns ingen anledning till det då flera av idrottarna var just från lagidrotten.

De som fick Procordiastipendiet i år var:

Speedwayåkaren Joel Andersson född -96, som redan hunnit med att köra EM och VM. Joel satsar helhjärtat på att ta sig till Sverigetoppen bland 80cc-förarna. Stipendiet går till skyddsutrustning.

Simmaren Vera Johansson född -95. Hon har redan hunnit med att vinna USM-silver och tagit sig upp på Top 100-listan för flickor 15-16 år i Europa. Stipendiet går till startavgifter i Sverige och utomlands samt till utveckla styrkan.

Innebandyspelaren Sanna Jonasson född -96. Hon är rankad bland de 100 mest lovande innebandyspelarna under 16 år. Hon är lagkapten för Kumla innebandys F96/97-lag. Målet är spel i elitserien och landslaget.

Bowlaren Janina Lindberg född -94. Sedan tre säsonger är hon med i Team Talang. Hon har representerat Sverige i junior-VM och varit i final i såväl Bowliaden som ungdoms- och junior-SM. Målet är att bli uttagen till U21-landslaget. Stipendiet går till tävlingar i och utom Sverige.

Musikern Martin Lissel född -92. Han är solist i Svenska Kammarorkestern och sångare i bandet Älska Mats. Stipendiet medför att han kan fortsätta sina musikstudier på folkhögskolenivå.

Brottaren Martin Mård född - 91, har fyra SM-medaljer och flera landslagsläger på sitt samvete. Stipendiet kan bidra till hans mål att nå en plats i juniorlandslaget.

Bowlaren Ronja Sköld född -95. Hon är den första tjej som nått en A-lagsplats i klubben Friends. Hon har spelat ungdoms-SM, Junior Masters och vunnit silvermedalj i Sveriges största ungdomscup. Målet är en plats i ungdomslandslaget och stipendiet går till nytt klot och startavgifter.

Bågskytten Klas Toresson född - 95. Han är uttagen i Svealandstruppen och har redan hunnit med två senior-SM. Under 2010 vann han 10 SM-medaljer samt hunnit med tre svenska rekord under 2011. Stipendiet går til en ny bågskytteutrustning.

Mer läsning

Annons