Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badmintontävlingen Skoskavet spelas i Kumla

I helgen arrangerar badmintonklubben BMK Carlton hemmatävlingen Skoskavet i Kumlaby sporthall, Kumlahallen och Skogstorpshallen.

Annons
10-åriga Kumlaspelaren Chanel Linné är en av de tävlande i

153 deltagare från 20 olika föreningar runt om i Mellansverige möts.

I tävlingen, som har arrangerats i minst 25 år, spelar ungdomar som är mellan 11 och 13 år, liksom äldre spelare i A-, B- och C-klassen.

Det är både singel-, mixat- och dubbelspel.

Under lördagen spelas grundspelet och på söndagen startar slutspelet. De matcherna spelas endast i Kumlahallen.

En av de som tävlar är 10-åriga Chanel Linné från Kumla.

- Jag ska spela fyra matcher i grundspelet. Jag har spelat en match. Den var jämn, men jag vann, berättar Chanel Linné, efter matchen mot Tranås Marion Lawrence.

Chanel har varit med i BMK Carlton i cirka tre år. Hennes syster började med badminton och efter att Chanel varit med på några tävlingar bestämde hon sig också för att börja med sporten.

Vad är tjusningen med badminton?- Man måste öva på många saker. Det gäller att hålla många bollar i luften och ha ett bra rörelsemönster, säger Chanel, som siktar på att komma med i A-laget i framtiden.

En nyhet för i år är resultatsammanställningen, berättar funktionären Thomas Dahlin - en av ett tiotal föreningsmedlemmar som håller ordning på tävlingsmaskineriet. Tidigare har resultaten skrivits upp på papper och sedan överförts till dator. Nu skickas alla resultat in direkt till sajten badminton.com.

Just nu är klubben inne i en generationsväxling, berättar Dahlin. Han tror på en bra återväxt:

- I Kumla finns det en del yngre spelare som är på gång, bland andra Chanel Linné, säger Dahlin.

- Det finns en glädje och en energi hos de yngre spelarna som är jätteimponerande, säger Thomas Dahlin och blickar ut över hallen.

Mer läsning

Annons