Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbro Klaesson ny föreståndare för Frejgården

Barbro Klaesson blir föreståndare för Frejgården och ny rektor för komvux. Det svaret ger Kumla kommun till Socialstyrelsen.

Annons

Socialstyrelsen har haft nageln i ögat på Kumla kommun under våren. Efter en inspektion har man på flera punkter riktat kritik mot verksamheten på Frejgården, kommunens boende för ensamkommande barn. De flesta brister som Socialstyrelsen pekat på har åtgärdats, men en punkt har återstått. Socialstyrelsen var inte nöjd med lösningen där föreståndaren Suad Poric, som saknar högskoleutbildning vilket Socialstyrelsen kräver, ersattes av kommunens personalchef Ulla Lundholm.

Vad har Ulla Lundholm för kvalifikationer, kommer hon kunna vara närvarande i verksamhet och är det tänkt att vara en permanent lösning, var frågor Socialstyrelsen ville ha svar på.

Nu har kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson svarat Socialstyrelsen. Innebörden i svaret är att Ulla Lundholm är väl lämpad för den nya posten, men att hon kommer att lämna sin föreståndarskapet på Frejgården efter sommaren i samband med en omorganisation på kommunen.

Suad Poric, som fram till i våras var föreståndare för Frejgården kommer även framgent leda arbetet på hemmet, men nu med titeln boendeansvarig.

Föreståndare blir från och med 1 augusti Barbro Klaesson, som kommer dela sin tid mellan att ansvara för komvux och verksamheten för ensamkommande barn.

I brevet framhålls att Barbro Klaesson tidigare byggt upp skolverksamheten med inriktning på stöd till barn med särskilda behov och besitter goda ledaregenskaper.

Efter att några visstidsanställningar löpte ut tidigare i vår har Frejgården haft svårigheter att rekrytera personal. Två tjänster är fortfarande vakanta och personalbehovet har hittills lösts med timanställd personal, vilket täckt upp luckorna i de allra flesta fall. Perioden med färre fast anställd personal har sammanfallit med en tid då antalet boende på Frejgården har varit något lägre. Frejgården har som mest plats för nio ensamkommande barn, men så många har bara bott där kortare perioder.

Både extern och internannonsering har skett men hittills utan resultat. Just nu finns en ny annons ute med sista ansökningsdag på måndag.

Mer läsning

Annons