Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn ger röst för att ge hjälp

På lördag fylls Kumla kyrka av barnsång. Då utlovar Kumla pastorat en hejdundrande konsert till förmån för Världens barn.

Annons

Nu pågår insamlingen till ”Världens barn” i Radiohjälpens regi. Med anledning av det inbjuder Kumla pastorats alla barnkörer samt elever från Kumla kulturskola till konsert nu på lördag.

– Anledningen till att vi vill göra det här - förutom för den goda sakens skull, är att det är så roligt att samla många barn som vill sjunga tillsammans. Både för barnen själva och för oss som ledare, berättar Katarina Högberg Jansson organist i Kumla församling i ett pressmeddelande.

Hon tycker också att det känns bra att samtidigt sätta fokus på barns levnadsvillkor runtom i världen.

– Jag tror många, både barn och vuxna, är mer medvetna om de utmaningar som många barn runtom i världen lever med. Mat för dagen, orent vatten, krig och orättvisor drabbar de allra minsta först. "Världens barn"-kampanjen ger oss en chans att ändra på det, säger Katarina.

Förutom körsång kommer publiken även kunna njuta av stråkensemble samt flöjtister och sångelever från Kumla kulturskola under ledning av Eva Dobreff.

I samband med konserten görs in insamling till "Världens barn".

Mer läsning

Annons