Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre utfart och ny förskola- utveckling pågår i Smedstorp

En ny vägfil ska göra det lättare för boende i Smedstorp att svänga söderut på väg 641. I samband med de nya bostäderna planeras även för en ny förskola på området.

Annons

Som många bilister redan märkt pågår just nu vägarbete på väg 641 Kumlas norra infart i höjd med Smedstorp. Trafikverket förlänger de befintliga busshållplatserna i riktning in mot Kumla.

I samband med det kommer en ny fil att tillskapas på vägen:

- Trafikverket kommer att måla en ny fil för den som kommer från Smedstorp och ska svänga vänster in mot Kumla. Det är något vi tror kommer underlätta betydligt för trafikanterna, säger Bertil Ringqvist, planeringsingenjör på Tekniska kontoret.

NA har tidigare skrivit om hur de boende i Smedstorp kan få vänta länge för en chans att komma ut på 641:an, som särskilt på mornar och kvällar är starkt trafikerad av pendlare.

- Med den här lösningen behöver bilister som kommer inifrån Smedstorp bara se upp för bilarna från Kumlahållet, och inte från båda färdriktningarna, säger Bertil Ringqvist.

De nya busshållplatserna och vägfilen beräknas vara klara inom tre månader.

Trafiklösningen innebär samtidigt ett steg närmare en ny förskola i Smedstorp.

- Det finns behov av en ny förskola i Smedstorp, inte minst nu när det byggs fler bostäder där. Men vi ville invänta en bättre trafiklösning först, säger Annica Moberg, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons