Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beo utreder elevärende på Tallängens skola

Rektor och målsägare har helt egna uppfattningar om skolsituationen för en elev vid Tallängens skola. Nu ska rätt och fel utredas av barn- och elevombudet.

Annons

Föräldern till en elev på Tallängens skola beskriver hur eleven uppfattat sig blivit kränkt både fysiskt och verbalt under den gångna höstterminen. Incidenter beskrivs från skolgården, under pågående lektioner och från ett besök vid Djupadalsbadet.

Enligt föräldern har ingen kontakt tagits med föräldrarna efter det som hänt, utan det är efter varje incident eleven själv som berättat hemma vad som hänt.

Vid möten med klasslärare och rektor uppfattar föräldern det som att situationen inte tagits på allvar. När föräldern efterfrågat en riskanalys som rektorn säger är gjord, får föräldern inte ta del av den. Rektorn hänvisar till att vara den person som bestämmer kring detta och tycker inte att eleven varit så utsatt som föräldern anser.

Eleven säger sig vilja byta skola efter de olika saker som hänt.

Barn- och elevombudet, Beo, har nu tagit emot en anmälan från föräldern, där de senaste månadernas alla incidenter beskrivs utförligt.

Beo har en lista på 12 punkter där de vill ha svar från Kumla kommun bland annat om kommunen anser att eleven blivit kränkt och vilka åtgärder som vidtagits. Svaret från kommunen vill man ha senast den 21 januari.

019- 15 54 42

Mer läsning

Annons