Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilder från slakteri visas på biblioteket

På Kumla bibliotek finns under juli en utställning med starka bilder inifrån ett slakteri. En utställning som initiativtagaren hoppas ska skapa reaktioner.

Annons

– Jag tänkte att folk ska få veta hur det egentligen går till inom köttindustrin, även om många inte vill veta. Biblioteket är en bra plats för att nå ut till många, säger Ebba Olausson som är initiativtagare till att visa utställningen i Kumla.

Hon har varit engagerad i djurrätt och kom därigenom kontakt med utställningen.

Ebba håller med om att bilderna är starka, och hoppas kunna så ett frö och påverka synen på att äta kött.

Kan bilderna vara för starka för barn?

– Personligen tycker jag att man ska visa barn hur det egentligen ser ut. Om barn ser bilderna kan de ju fråga sina föräldrar vad som händer, och förhoppningsvis säger de sanningen.

Utställningen sitter dock på vuxenavdelningen och ingen guidning sker av bilderna. På biblioteket har man fått olika reaktioner.

– Någon har tyckt att det varit olämpligt, medan någon annan tyckte det var bra att visa olika sidor, säger Tomas Borg, bibliotekarie och ansvarig för bibliotekets mindre utställningar.

– Det är jättekul när ungdomar brinner för att visa upp något. Eftersom biblioteket är öppet för alla kan det vara rätt plats, så länge utställningen håller sig inom vissa ramar, berättar Tomas.

Mer läsning

Annons