Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Här hämtar crossledaren ny luft

Det var dramatiken som hamnade i fokus när fjärde upplagan av Kumlacrossen cyklades på gräsmattor och skogsstigar vid Kumlasjön igår.

Annons
Den snäva startkurvan ställde till problem för många av åkarna. Slutsegraren Magnus Darvell, i gul ledartröja, avvaktade startrusningen in i kurvan innan han satte tryck på pedalerna.

I herrarnas prestigeklass ryckte landsvägscyklisten Johan Landström i Team Cykelcity.se omgående åt sig ett rejält försprång. Med fem varv kvar tycktes han vara på väg mot en klar seger när olyckan var framme.

Oturligt lyckades han kalva av tubdäcket på bakhjulet i en kurva. Efter en språngmarsch på tre hundra meter med den kvaddade cykeln nådde han depån som klar trea. Men även där häxade det för Dalacyklisten.

Svettig upphämtning

När det visade sig att reservdäcket var tomt, verkade det först som om luften gick ur Landström också. Men han repade nytt mod och kunde lämna depån som sista man. Sedan svarade han för en svettig upphämtning till femteplatsen.

Tack vare Landströms fadäs kunde crosscupens ledare Magnus Darvell i Team Kalas CK defilera hem segern i sin gula ledartröja.

För hemmaåkarna slutade dagen i dur. Örebrocyklisten Karin Aune fick ta med sig ledartröjan hem i damernas prestigeklass sedan hon lyckats åka in på andraplatsen 33 sekunder efter Rättviksåkaren Kajsa Snihs.

Vann pojkklassen

För Kumlasonen Adam Axelsson var det första starten i cykelcross och det hade inte kunnat börja bättre. Seger i klassen P15-16 som startade tillsammans med åkarna i klassen Open Sport mixed.

– Jättekul att prova på något nytt och dessutom vara först av alla i mål, summerar Adam crossdebuten.

Adam tävlade tidigare för Kumla Cykelamatörer, men från den här säsongen representerar han Falköpings CK.

– Jag kände mig så ensam i klubben som mest består av korpåkare, så jag hängde på en kompis till Falköping i stället.

Att det var första gången han provade på tävlingen på hemmaplan hänger ihop med att den brukar krocka med skridskoåkarnas försäsongsläger. Adam som knackar på dörren till skridskolandslaget har därför valt bort Kumlacrossen.

Men i år fick han alltså chansen att visa vad han går för utan långfärdsskridskor.

Mer läsning

Annons