Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Gymnastik inför fullsatt läktare

Det var en minst sagt fartfylld uppvisning, och med westerntema därtill, som Kumla Gymnastikförenings medlemmar bjöd på under lördagseftermiddagen i Kumlahallen.

Annons

När alla tillsammans går in i Kumlahallen, med svenska flaggan i spetsen, vill tåget av gymnaster aldrig ta slut. Många vinkar upp mot den fullsatta läktaren, andra håller varandra i handen eller bär på maskotdjur.

Alla gymnastikföreningens medlemmar deltog inte. Och tur var väl det för då hade nog inte alla fått svängrum nog för att utföra någon gymnastik.

– Vi har över 400 medlemmar. Men det är ju mest barnen som tycker det är kul att uppträda inför publik. Som vuxen har man sen en tendens till att bli allt mer blyg, säger Margareta Nygren, ordförande i Kumla Gymnastikförening.

Två vuxengrupper deltog dock. Dels kvinnorna i gruppen Westerngirls. Och så Affes grabbar, ett gäng äldre herrar som bland annat halvt på skämt visade lite gammeldags militärisk ordningsam Linggymnastik som kontrast till dagens betydligt mer friare övningar.

Annars var barnen mycket i centrum. Oblygt spexandes och med spring i benen inför sina släktingar och vänner på läktaren.

– Det är bara roligare, ju större publiken är, tycker Emma Larsson, vars hår denna dag liksom många andras pryddes av färgglada fjädrar.

De allra minsta var inte äldre än tre år, och fick ha vuxna med sig som en hjälpande hand när det skulle hoppas genom rockringar och balanseras på bommar.

Några deltog i flera uppvisningar och fick vara snabba med att byta om emellan. Tumbling och hopp på mattor avlöstes av hopprep och fria gymnastikprogram.

– Puh, nu har vi ju inte suttit ner på snart flera timmar ju! pustar en trött tjej när hela uppvisningen närmar sig sitt slut.

86-årige Arne Sjödin, för detta gympaledare, och 70-årige Alf Pettersson, nuvarande ledare, fyller år på samma dag inom kort och fick i lördags ta emot hurrarop.
Hoppande indian. Med hjälp av en rockring gjorde barnen fina hopp.

Skicka sportbilder till NA

Vi efterlyser nu bilder om Kumlasport. Skicka oss bilder från träningar och tävlingar. Vi kommer att samla sportbilderna i bildalbum som visas upp här på na.se/kumla. Klicka här för att skicka in bilder!

Mer läsning

Annons