Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförare stannade flicka och bad henne hoppa in

En okänd man försökte få med sig en flicka in i sin bil i onsdags eftermiddag. Flickan nekade och sprang därifrån.

Annons

Polisen fick in ett tips om att en bilförare stannat och frågat en fjortonårig flicka om hon ville hoppa in i bilen. Han ska ha frågat efter hennes ålder och gett henne komplimanger. Flickan sa ifrån och började springa hemåt och berättade för sin mamma. De blev båda upprörda över det som hände.

– Det är olustigt. En del barn tycker kanske att det är roligt att få lite uppvaktning. Jag vet en till som blivit utsatt för samma sak, säger mamman.

Enligt polisen i Örebro rör det sig om en vit bil med okänt fabrikat som mannen färdats i. Han uppskattas vara i 35–45 års åldern. Men än har man inte hittat den misstänkte mannen.

– När samtalet om det inträffade kom fick patrullerna för södra länsdelen informationen men kunde inte hitta något under söndagskvällen, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl.

Mats Nylén är kommunikationschef hos polisen och han manar föräldrar att lära sina barn att inte följa med okända personer.

– Ha en dialog med barnen så att de vågar att berätta om något skulle inträffa. Det är också viktigt att sen höra av sig till polisen så snabbt som möjligt, säger han.

Mer läsning

Annons