Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bitande rottweiler attackerade två barn – nu åtalas hundrastaren

En rottweiler attackerade en femåring på Köpmangatan i Kumla förra året. Hunden ska även ha attackerat fyra andra personer vid olika tillfällen. Nu åtalas en man för vållande till kroppsskada.

Annons
Genrebild: Hunden på bilden har inget med texten att göra.

Hunden ska vid upprepade tillfällen ha gjort utfall mot människor. Femåringen attackerades när en man var ute och rastade hunden i september förra året. Barnet fick skador på underarmen – och enligt åklagaren är kroppsskadan inte ringa.

I november förra attackerades en kvinna av hunden. Kvinnan fick omfattande bitskador, i form av större sårskador och en fraktur i handen.

När mannen var ute och rastade rottweilern i mitten på januari i år gick hunden åter till attack mot ett barn. Denna gång på Andréns väg. Hunden bet en åttaåring som fick ett bitmärke i form av flera sår, blånader och svullnad i ena handen.

Hundägaren fick ett föreläggande från polismyndigheten om att hunden skulle vara försedd med munkorg vid all vistelse utomhus och i övriga utrymmen där möten med människor och djur kan ske.

Trots munkorgsbeslutet attackerade hunden så sent som 27 mars en man på Köpmangatan. Hunden bet mannen och orsakade omfattande sårskada på underarmen.

Nu åtalas en man, som är i 60-årsåldern, för fyra fall av vållande till kroppsskada. Åklagaren anser att mannen inte har hållit tillräcklig uppsikt och kontroll över hunden.

Bevisningen i målet består av bland annat läkarintyg för att visa på krosskadorna som hunden orsakat och vittnesförhör. Även en polis ska höras för att bevisa att hunden vid tidigare tillfällen gjort utfall mot personer i samband med rastning.

Mer läsning

Annons