Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder in till samtal om integration

Tisdag 24 mars 18.30 träffas ett antal profiler från Sydnärke i Kumlas bibliotek. Martin Dyfverman håller i ett samtalscafé med tema Världen inpå knuten, och allmänheten bjuds in för att lyssna och delta.

Annons
Martin Dyfverman och Tomas Borg håller i samtalscafé på biblioteket i Kumla 24 mars.

Initiativet kommer från Tomas Borg, kulturarbetare på biblioteket i Kumla. Han har länge velat ha ett samtalscafé, där olika ämnen kan diskuteras utan att det blir en hetsk debatt.

– Det är tänkt som ett samtal under lugnare former, och temat för den här kvällen är Världen inpå knuten, förklarar han.

Temat kommer ur den senaste tidens debatt i Kumla, om EU-migranterna som kommit hit och hur de ska hanteras i samhället.

– Det har på något sätt ställts på sin spets nu, när det i höstas hölls ett möte där en förening bildades för att hjälpa dem som kommit hit, säger Tomas Borg.

Inbjuden att hålla i samtalet är journalisten och radioprofilen Martin Dyfverman.

– Det är ett spännande ämnne, och viktigt är att påpeka att det inte handlar om någon debatt utan att det är en diskussion mellan kloka människor.

I diskussionssoffan kommer bland annat ordförande för revisionen i Kumla Anders Svärd (C), Johanneskyrkans pastor Carina Jarlsbonde och svenskläraren Erik Malm sitta.

– Vi bjuder såklart på kaffe också, det heter ju samtalscafé, säger Tomas Borg.

Mer läsning

Annons