Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå Bandet bjöd på information

Blå Bandets lokalavdelning i Byrsta, Hörsta och Kumla, fanns i helgen på plats på rastplatsen i Sickelsta. De informerade och bjöd resenärerna på kaffe och kaka.

Annons
Information. Eivor Johansson och Irene Johansson från Blå Bandet i Hörsta, Byrsta och Kumla bjöd i förmiddags resenärerna som stannade på Sickelsta rastplats på kaffe och information om föreningen. Foto: Tove Svensson

En och annan bil svängde på söndagsförmiddagen av E20 mot Göteborg och stannade vid rastplatsen i Sickelsta. Några gick fram till informationstavlan där Eivor Johansson och Irene Johansson från Blå Bandet stod och informerade om föreningen. De bjöd även resenärerna på kaffe och kaka.

– Vi gör det här första helgen i juli varje år. Vi delar ut information om föreningen och om nykterhet, säger Irene Johansson som är engagerad i Blå Bandet i Hörsta.

Sammanlagt var det i helgen över 100 personer som stannade till.

– I fredags var det 71 personer här. De stannar till och frågar vad vi gör. Det är många turister som har stannat, säger Irene Johansson.

Föreningarna i Byrsta, Hörsta och Kumla har i dag cirka 60 medlemmar. De tre föreningarna samarbetar mycket och arrangerar aktiviteterna tillsammans.

Föreningarna har vävgrupper och en bokcirkel. På torsdagsförmiddagarna arrangeras det en föräldraträff i gamla skolan i Hörsta, där föräldrar och barn träffas och umgås. Föräldraträffarna är öppna för alla.

Mer läsning

Annons