Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende på Kungsgården avled efter fallolycka

En person boende på Kungsgården har avlidit efter att ha tagit sig ut från boendet och fallit från en lastkaj. Händelsen är anmäld enligt Lex Sarah och en fördjupad utredning pågår.

Annons

Det var den 21 februari som en boende på Kungsgården, där socialförvaltningen har vård- och omsorgsboende, tog sig ut på en lastbrygga och föll. Personen avled senare av skadorna. Händelsen är Lex Sarah-anmäld och en utredning har påbörjats.

– Vi ser förstås allvarligt på det här och utreder för att få en bild av hela händelseförloppet, säger socialchef Anneli Koivuniemi.

Förutom att snabbt ta kontakt med anhöriga och ge personalen som var med den dagen stöd i sin krishantering, har en av de första åtgärderna varit att se över fastighetens låssystem.

– Vi började direkt titta på låssystemen tillsammans med hyresvärden, så att en olycka inte ska kunna hända igen. Vi ska också undersöka om det finns ett bättre system för den målgrupp vi har.

Var det låst när olyckan inträffade?– Vi ska undersöka vilka tidpunkter låsen varit på. Det ska också finnas en knapp så att man kan ta sig ut inifrån. Men det är ett helt händelseförlopp det handlar om som vi får utreda.

Såg någon i personalen vad som hände?– Vi har inte hela händelseförloppet än. Vi får avvakta utredningen.

Mer läsning

Annons