Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbolaget byter vd

Från den 1 juni heter Kumla Bostäder AB:s vd Thomas Hjelmqvist. Då tar han vid efter Lars Hallbergson som planerar att gå i pension om två år.

Annons
Ny vd. Thomas Hjelmqvist blir ny vd för Kumla Bostäder AB från den 1 juni. Han kommer från ett vd-jobb påi bostadsbolaget i Nora.ARKIVBILD: TOMAS KÄLLBERG

Att det redan nu blir byte på vd-posten i bostadsbolaget är en tillfällighet. Hjelmqvist som varit vd för Norabostäder sedan 2005 begärde att få bli entledigad från uppdraget efter en tids turbulens. Den sista februari slutade han som vd för Norabostäder och Nora Utveckling AB.

– Med vetskapen att Lasse kan gå i pension om två år hade vi länge funderat kring en ersättare. Nu när Thomas Hjelmqvist blev ledig så tog vi chansen att få med honom i vårt gäng, säger bostadsbolagets styrelsordförande Dan-Åke Moberg (S).

Inte ny i Kumla

Hjelmqvist är inte någon helt ny bekantskap i Kumla. I början av 1990-talet var han med när bostadsbolaget ombildades från stiftelse till bolag.

– Jag känner honom som konsult från den tiden, och sedan känner han och Lasse varandra genom arbetet i Sabo, tillägger Moberg.

– Hjelmqvists lön kommer att ligga i paritet med de lite drygt 60 000 kronor i månaden som Lars Hallbergson har, säger Dan-Åke Moberg.

– Jag kommer att få krypa ner lite i lön jämfört vad jag hade i Nora, men jag får chansen att jobba kvar inom allmännyttan. Det är en bransch som jag kan och känner mycket för, säger örebroaren Thomas Hjelmqvist.

Han tycker att det känns bra att Lars Hallbergson finns kvar och kan introducera honom i bolaget och organisationen. Själva uppdraget tycker han att det är för tidigt att orda om, men han är inne på den redan inslagna vägen med fortsatt bostadsbyggande.

Hallbergson blir kvar

Lars Hallbergson kommer alltså att arbeta kvar inom kommunen, men med delvis andra arbetsuppgifter efter att han lämnat vd-skapet.

– Jag kommer att arbeta vidare med vindkraftsplanerna samt Kvarngården och trygghetsboendet på tryckeritomten som projektledare, säger Hallbergson.

Han kommer även att stötta Thage Arvidsson i kommunens fastighetsbolag.

I och med att Thomas Hjelmqvist nu knutits till Kumla Bostäder AB har det växande bolaget utökats med två chefspersoner. I mars förra året anställdes Björn Holmdahl som projektledare för bland annat bygget av hyresbostäderna på Marielundsvägen samt vd för stadsnätet.

Mer läsning

Annons