Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxningssällskap SM-arrangörer för första gången

För första gången i egen regi står i helgen Kumlas boxningssällskap BS Tor som värd för de svenska mästerskapen i diplomboxning. Ungdomar i åldern 10-15 år tävlar då i Kumlahallen, för klubbar från hela landet.

Annons

 – Det ska bli riktigt roligt att få arrangera SM, säger Jonas Sandberg, tränare och sekretare i BS Tor.

– Kravet man har på sig som förening är ju att man klarar att ro allt i land. Men det ska säkert gå bra. Vi har erfarenhet av att arrangera stora tävlingar sedan tidigare även om vi inte har haft någon i den här storleksklassen.

I dagsläget finns 130 boxare anmälda från hela landet, i åldern 10-15 år. Med start klockan 14 på lördag och klockan 10 på söndag blir det full fart i Kumlahallen.

– Vi hyr alltid in ringar till våra tävlingar från andra föreningar, och till SM har vi hyrt in två stycken för att hinna med alla matcher, säger Jonas Sandberg.

Förutom Sandberg är även Mikael Broman, Pierre Wallin och på flicksidan Johan Mannfredsson aktiva ledare som alla nu tar ett extra ansvar med förberedelsena inför helgens SM.

Föreningen håller sig aktiv, trots lokalproblemen i vardagen där BS Tor delar lokal med Kumla Brottarförening i Kumlahallens källare.

– Det vi hört nu är att kommunen ska bygga om, men hur och på vilket sätt det påverkar oss vet jag inte.

Mer läsning

Annons