Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxningstävling får kritik

Länsstyrelsen i Örebro län riktar kritik mot amatörboxningstävlingen som hölls i Kumla den 17 oktober 2010. Kritiken består främst i att boxningsmatcherna höll på längre än vad som var sagt vilket kan äventyra boxarnas säkerhet.

Annons

Länsstyrelsen i Örebro som är tillståndsmyndighet besökte tävlingen och såg då att matcherna höll på i cirka 10-20 sekunder längre än vad de skulle. Anledningen till detta var att tidtagaren och domaren i många fall inte var överens om hur lång tid som gått. Länsstyrelsen anser därför att kommunikationen mellan dem varit för dålig.

Länsstyrelsen i Örebro riktar ingen kritik mot arrangören då de inte anser att det var tillräckligt allvarligt men anser att arrangörerna ska veta att det är deras ansvar att reglerna följs. Det var också så att sex boxare saknade licens vid tillfället och att andra regler än de boxningsregler som kampsportsdelegationen godkänt användes under amatörboxningstävlingarna i Kumla. Dessa delar lämnas av Länsstyrelsen i Örebro över till kampsportsdelegationen att utreda.

Mer läsning

Annons