Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bridgen kom upp i ljuset

Efter att i två år fått spela under jord har Kumla Bridgesällskap nu åter tagit sig upp till dagsljuset.

Annons
Nya lokaler. Ända sedan årskiftet har medlemmarna i Kumla Bridgesällskap haft tid på sig att bli inspelade i sin nya lokal på Hagendalsvägen. På lördagen var det officiell invigning med barometerspel och middag. Vid närmaste spelbordet fanns Börge Persson, Sören Persson, Mirjam Persson och Kerstin Ljung.

På lördagen var det dags för en mer officiell invigning av den nya bridgelokalen på Hagendalsvägen.

Det gjorde klubbens medlemmar genom att avverka en barometertävling som uppladdning inför kvällens middag med underhållning.

Köpet av lokalen på de runt 150 kvadratmetrarna som tidigare var en persentbutik i hörnet av Hagendalsvägen och Götgatan är en rejäl satsning av klubben.

Tredje byte

Men med drygt hundra medlemmar hade källarlokalen blivit för trångbodd.

– Där fick vi plats med tio bord, här kan ha spel igång på fjorton bord, förklarar Jan Sonnerstedt.

För Leif Bernström, som varit med i klubben i elva år, var det här det tredje lokalbytet.

– När jag började i klubben hade vi vår lokal tvärs över gatan, säger han och pekar ut genom de stora fönstren mot en andrahandsbutik.

Anledningen till att de lämnade den lokalen för en underjordisk tillvaro var att hyran höjdes med det dubbla. Men i dag är det inget Leif sörjer över.

– Bättre än så här kan det inte bli. Jag har spelat i Örebro, Hallsberg och Askersund. Örebros lokal är fin, men den här är snäppet bättre.

Allt fler medlemmar

Lokalförvärvet har redan bidragit till att medlemsskaran passerat hundrastrecket. Förhoppningen är att den nya ljusa och trevliga lokalen ska bidra till att öka på medlemsskaran ytterligare.

Mer läsning

Annons