Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder lagar soppa hos populär förening

Kålsoppa, frikadeller och en hoper Kumlaminnen. Det utlovas när bröderna Ulf och Pelle Danielsson i morgon gästar Gata upp och gata ner.

Annons
Önskar. Esso Engwall har vänt sig till Kumla bostäder med önskemål om en ersättningslokal för historieföreningen Gata upp och gata ner. Arkivfoto: Jan Wijk

Kumla. Brödernas far hette Leon Danielsson och hade livsmedelsaffär på Mossbanegatan. Båda bröderna hamnade, på olika sätt, i livsmedelsbranschen. Ulf driver i dag Ica Profilen i Kumla, medan Pelle på 1970-talet flyttade till Göteborg där han i dag driver restaurangen Hos Pelle och har även gett ut en bok om kål.

Förutom att de båda bröderna berättar om sina liv bjuder de också på kålsoppa med frikadeller. Ursprungstanken var att de till soppan skulle bjuda på grynkorv enligt pappa Leons recept, men ingrediensbrist gör att det blir frikadeller i stället.

Kafékvällen äger rum i det nybyggda trygghetsboendet på Skolvägen eftersom Kvarngården, där ”Gata upp och gata ner” vanligtvis håller till, byggs om. Föreningen får inte plats på Kvarngården efter ombyggnationen vilket föranlett Esso Engvall i föreningen att skriva till Kumla bostäder med krav på en ersättningslokal.

Engvall önskar gärna en centralt belägen affärslokal med skyltfönster där det går att visa historiska bilder ur föreningens arkiv. Föreningens arbete röner stort intresse, till exempel vid återkommande träffar som den i morgon kväll.

Vilken soppa! Bröderna Ulf och Pelle Danielsson pratar minnen och bjuder på kålsoppa under en kafékväll arrangerad av Gata upp och gata ner. Arkivfoto: Thomas Eriksson

Mer läsning

Annons