Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brytningstid och bytardags

Det är brytningstider. Det illustrerades på lördagseftermiddagen i Kumla när en del var på språng och många stod i kö.

Annons
På språng. Drygt 50 personer valde att ”springa ut sommaren” genom att delta i ”Kanske inte världens hårdaste halvmaraton” i det ljumma oktobervädret.

Kanske inte världens hårdaste halvmaraton avlöpte för fjärde året med start och mål vid Kumlaby skola. Snart kommer vinter och det var troligen det sista tävlingsloppet för många av löparna. Och om arrangören Robert Gyllberg lyc-kats med sitt uppsåt att ordna en tävling för de löp-ovana så var det säkert årets första lopp för en stor del av deltagarna.

Hejade fram varandra

Sammanlagt kom 52 personer till start i loppet. Löparna spreds relativt fort ut där de med goda löpsteg följdes av de längre bak i fälet som valde att gå delar av loppet.

Stämningen var god och löparna hejade fram varandra i det relativt varma höstvädret.

Med snö i sikte

Några kilometer från Kumlabyfältet var siktet redan inställt på vintern.

När dörrarna öppnades klockan två forsade besökarna in för att i bästa fall köpa med sig bra snöutrustning som någon annan lämnat in till försäljning.

Tilläggas kan att överskottet från de båda aktiviteterna gick till goda ändamål. Intäkterna från bytardagen gick till Friluftsfrämjandets verksamhet, medan halvmaratonets pengar gick till stiftelsen ”Min stora dag”.

Se inslaget från bytardagen här.

Se inslaget från halvmaran här.

Telefonrådgivning. Johnny Ringh höll telefonkontakt med barnbarnet för att vara sääker på att få med sig rätt saker hem från bytardagen.

Mer läsning