Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart till hösten för trygghetsboende

Till hösten startar bygget av Kumla bostäders trygghetsboende på Tryckeritomten mitt emot stationen. Arkitektritningarna är dock inte klara än.

Annons

Miljö- och byggnadsnämnden har bett två arkitektkontor att komma med förslag på hur ett trygghetsboende i kvarteret Staren skulle kunna se ut. När förslagen redovisades i nämnden slutade det med att en tredje arkitektfirma fick uppdraget att göra de slutliga ritningarna.

– Nämnden tyckte inte att något av de presenterade förslagen var klockrent, men vi drog vissa slutsatser som vi tar med oss i den fortsatta processen, berättar stadsarkitekt Christina Gustavsson, som redovisade de båda skisserna.

Det ena förslaget tillmötesgick önskemålen om hur lägenheterna skulle vara disponerade, medan det andra förslagets exteriör föll nämndledamöterna i smaken.

Ska sammanfogas

Nu blir det White arkitekter som får i uppdrag att till nästa nämndsammanträde i slutet av maj sammanfoga de två idéerna till en.

– Det är en tajt tidplan, tillstår Christina Gustavsson, men hon tror inte det ska ha någon betydelse för den planerade byggstarten.

– Vi kommer sköta planförfarandet så fort vi kan.

Lars Hallbergson, vd för Kumla bostäder som ska bygga trygghetsboendet, räknar inte heller han med att byggstarten kommer bli senare än tänkt.

– Vi avser att börja i höst, säger han.

Oklart när under hösten

När under hösten det blir finns det ingen uppgift om än och innan arkitektskissen är klar och upphandling genomförd finns det inte heller några ordentliga uppgifter om vad nybygget med omkring 30 trygghetslägenheter kommer att kosta.

De befintliga byggnader som i dag står i kvarteret Staren, kommer att rivas. De hyrs i dag av Pingstkyrkan, som bland annat har en del av sin ungdomsverksamhet i det före detta tryckeriet.

Fotnot: Ett förslag till detaljplan för kvarteret Staren finns nu att studera på stadshuset eller på Kumla kommuns hemsida.

Mer läsning

Annons