Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bytt och lagat i Betania

Under lördagen byttes, lagades och inspirerades det i Betania-kyrkan i Åbytorp.

Annons
Marieller Andrén med sonen Noel 1år (närmast i bild) har passat på att köpa kläder. Charlotta Larsson med sonen Henry 6månader har passat på att köpa träleksaker. Foto: ALEXANDER CARLSSON

– Det roliga är att vi vill göra ett helt koncept av det, inte bara secondhand, vi vill få människor att återanvända mer, säger Sofia Ottosson och pekar ut över kyrk-salen. Det är fullt med begagnade kläder som säljs och köps. I fixar-hörnan kan man laga kläder, på nedervåningen finns en begagnataffär och i caféet kan man fika ekologiskt.

Sofia är en av initiativ-tagarna bakom den första och återanvänd-dagen i Betaniakyrkan.

– Det började med att vi spånade kring hur man kan hjälpa människor i andra länder och då kom vi in på det här med att återanvända och handla rättvisemärkt, det är ju så mycket slit och släng när man skulle kunna laga eller låta någon annan få nytta av gamla kläder, säger hon.

”Bröd och bröder”

Allt överskott från försäljningen går till stiftelsen Bröd till bröder och med alla människor som har donerat kläder och handlar hoppas Sofia på en stor donation.

Barnfamiljer

Mycket av det som säljs är barnkläder och det är många familjer och föräldrar med småbarn som passar på att komma förbi.

– Ja de växer ju ur kläderna så snabbt så det är bra både att kunna köpa nya kläder billigt och bli av med de gamla, säger Marielle Andrén som är där med sin son.

Mer läsning

Annons