Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Café eller förening- vem ska ansvara för försäljningen i Kumlahallen?

 Efter en interpellation från moderaterna i Kumla, öppnas det nu för möjligheten att föreningar ska kunna få sälja fika vid sina arrangemang i Kumlahallen.

Annons

Eftersom det finns en caféteria i Kumlahallen är det i dag inte tillåtet för föreningar att sälja mat eller fika vid sina arrangemang. En viktig inkomstkälla försvinner därmed för flera föreningar, påpekade moderata politikerna Berry Keller och Mats Hellgren i en interpellation tidigare i våras.

Marina Yazdani, på kultur- och fritidsförvaltningen, har nu skrivit ett svar.

Hon håller med om det problem som förs fram. De ekonomiska förutsättningarna bör vara så lika som möjligt för alla föreningar oavsett vilken arena man spelar i eller vilken tid man spelar på, skriver hon.

Problem uppstår också vid matcher och evenemang, då caféteriapersonalen har svårt att tillgodose alla besökare. Under pauser kan kön bli så lång att man inte hinner servera alla.

Samtidigt vill inte matchbesökarna lämna matchen under pågående spel och det händer att både cafépersonal och arrangerande förening får ta emot klagomål på att det inte finns enklare servering att tillgå i direkt anslutning till sporthallen.

Det är i dagsläget oklart vad som kommer hända med Kumlahallens caféteria när det nya badet öppnas. Det enda helt klara är att den inte kommer att vara öppen som i dag.

En möjlighet att bemöta föreningarnas behov av att bedriva försäljning vid matcher och evenemang skulle vara att caféet och föreningarna kan vara ett komplement till varandra. Till exempel skulle enklare försäljning som kaffe, dryck och fikabröd kunna ske i föreningsregi medan matförsäljning som korv och hamburgare sker i cafeét.

Det är kultur- och fritidsnämnden som framöver fattar det avgörande beslutet i frågan.

Mer läsning

Annons