Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping görs om nästa år

Även nästa år blir ett mellanår för den kommunala campingen i Kumla. Men när det nya badhuset är klart är det tänkt att även campingen ska ta nya tag.

Annons

Sedan bygget av badhuset i Djupadalsparken inleddes har campingen hankat sig fram provisoriskt. Campingplatsen och byggplatsen går delvis i varandra och en del av verksamheten har på grund av bygget flyttats längre upp i backen. Där står numera bland annat några av campingstugorna.

Representanter från kommunfastigheter, kultur- och fritidsförvaltningen och kommunens plan- och byggavdelning har haft i uppdrag att fundera över campingens framtid i Kumla.

Liten och familjär

– I kundundersökningar har det framkommit att besökarna uppskattar att det är en liten och familjär camping och att man lägger vikt vid att den ligger nära badet, säger kultur- och fritidschefen Edit Ugrai.

Det är det konceptet som kultur- och fritidsnämnden nu vill bygga vidare på. Det alternativ som inte vunnit gehör vore att flytta campingen mot Brånsta, öster om Östra leden. Det skulle kunna ge en större camping, men så blir det nu inte.

I stället kommer campingen flytta något närmare badet.

– Tanken är att gästerna ska uppleva att badet och campingen bildar en enhet, säger Edit Ugrai.

Campingen ligger i dag mittemellan Sjöparken och badet. Med en flytt av campingen blir parkområdet en mer separerad del av friluftsområdet.

Tre år och sex miljoner

Uppfräschningen av campingen är tänkt att pågå under tre år och kosta drygt sex miljoner kronor, förutsatt att förslaget antas av politikerna under höstens budgetprocess.

– Önskemålen ska ju vägas mot andra angelägna saker i kommunen, säger Edit Ugrai.

Tyngdpunkten kostnadsmässigt ligger nästa år. En del markarbeten samordnas med de insatser som görs när utemiljön kring det nya badet iordningställs.

Vid sidan om investeringarna i campingen så önskar kultur- och fritidsnämnden också pengar till renovering av utomhusbadet, som är i behov av åtgärder.

Enligt Ugrai är det önskvärt att få allt gjort under de närmaste åren för att området ska ge ett bra intryck.

– Det är bättre att allt är klart i stället för att man lämnar en del halvgjort. Det skulle det nya badhuset också förlora på.

Mer läsning

Annons