Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingen kvar men med lägre kapacitet

Även i år har campingen vid Djupadalsparken öppen, men med lägre kapacitet och lägre priser.

Annons
Semester vid bygget. Att bo på en provisorisk camping strax intill en byggarbetsplats är inget som stör Ida och Janne Slatt Aöyen från Åndalsnes i Norge. Bild: JAN WIJK

Förslagen på att hålla campingen stängd fram till dess nya badhuset är klart stannade vid förslag. Politikerna i kultur- och fritidsnämnden valde till slut att hålla den öppen.

Michaela Gullmarsson som arbetar i campingexpeditionen kan förstå det.

– Om man skulle stängt så skulle många av de som brukar komma hit ha hittat andra campingplatser och kanske inte återvänt, säger hon.

Flyttade campingen

Politikernas lösning blev att flytta campingen längre upp mot den lilla skogsdungen. Dit har fyra mindre campingstugor flyttats och tio stolpar med eluttag satts upp tillfälligt. Vanligtvis finns 32 elplatser.

– Det har inneburit att vi har tvingats säga nej till många gäster, konstaterar Michaela.

Men inte bara det minskade antalet elplatser gör att gästerna är färre än vanligt. Vid förfrågningar om lediga platser är hon och kollegan Dilan Mokre noga med att berätta om att det pågår ett bygge strax intill. Och det har fått en hel del att söka annat boende.

– Några kommer också hit och när de ser hur det ser ut säger de att det inte är något för dem i år, säger Dilan.

Marknadsföring

Rent ekonomiskt tror Dilan inte att campingen kommer att gå med plus i år. Öppethållandet får i stället ses som en sorts marknadsföring.

– Det är många som undrar vad det är som byggs och är nyfikna på att komma tillbaka när det är klart, säger Dilan.

Som en kompensation för olägenheterna för gästerna, till exempel att det blivit längre till servicebyggnaderna i och med flytten, är det lågsäsongspriser som gäller hela sommaren.

För familjen Slatt Aöyen från Åndalsnes i Norge innebär det att de betalar 150 kronor om dygnet i stället för 190 för att ha sin husbuss stående på campingen.

De har varit på Kumla camping tidigare och besväras inte nämnvärt av bygget.

– Det har blivit lite längre att gå till toaletterna. Det är väl det, säger Janne Slatt Aöyen och dottern Ida konstaterar att campingens främsta lockelse fortfarande finns kvar.

– Badplatsen. Det är det bästa med campingen här.

Mer läsning

Annons