Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens lucka: 11 december – fångarna fick inte titta när tv-program om Kumlafängelset visades – gissa året

Artikel 11 av 25
NA:s adventskalender 2017
Visa alla artiklar

När programmet Fokus på TV1 handlade om Kumlafängelset fick de 350 internerna inte titta på programmet. Gissa året när det hände.

Annons

Rubriken från den 11 december lyder följande: "När TV visade Fokus om Kumla blev alla inlåsta" och handlar om TV1:s Fokusprogram om Kumlanstalten. Programmet fokuserade på anstalten som var det modernaste fängelset i landet och att de höga murarna väckte den största uppmärksamheten (Läs mer längre ner i artikeln)

Tävla och vinn Trisslotter!

Ända sedan 1843 har Nerikes Allehanda rapporterat från länet med omnejd. Det är förstås många både stora och små nyheter som passerat under drygt 170 år, både världshändelser och små rapporter från stadsfullmäktige. Tidningen har också förändrats till utseende och inriktning genom tiden.

I årets julkalender får du en liten glimt från någon av dessa tidningar på dagens datum. Din utmaning är att gissa året. Vi lottar ut två trisslotter till någon som ger det rätta svaret.

Svaret skickar du senast i dag via mejl till [email protected] -glöm inte att ange dagens datum plus årtal och den adress du vill ha lotterna till.

Rätt svar publicerar vi redan dagen därpå, i nästa dags lucka - så om du vill vara med och gissa behöver du alltså svara senast idag den 11 december!

Så här inleds artikeln:

Ingen av Kumlanstaltens 350 internet kunde se Tv 1:s program Fokus i går. När programmet började strax före klockan nio var samtliga interner inlåsta i sina celler. TV1:s Fokusredaktion har nu hos programledningen begärt att programmet ska sändas i repris för att också internerna ska ges möjlighet att se programmet. Det var TV:s första besök bakom Kumlamurarna. På anstalten var onsdagskvällen som vanliga vardagskvällar. Celldörrarna bakom internerna låstes som alla andra dagar klockan halv åtta.

Behöver du fler ledtrådar?

Här är andra händelser som ägde rum i december månad detta år:

► TV2 började sända.

► Ryske ishockeyspelaren Sergej Fjodorov föds.

►Den stora gruvstrejken utbryter.

Gårdagens lucka:

10 december 1994

Förstasidan i NA 10 december 1994.

Vinnare

7/12 Lena Gehrman, Nora.

6/12 Kerstin Gustafsson, Stora Mellösa.

5/12 Sören Axelsson, Örebro.

4/12 Staffan Björnemyr, Örebro.

3/12 Anita Kenttä, Hallsberg.

2/12 Erik Karlsson, Örebro.

1/12 Katarina Siekas, Kopparberg

8/12 Cecilia Jonsson Örebro

9/12 Owe Wärmé, Fjugesta

10/12 Inger Skeppstedt Hallsberg

Alla artiklar i
NA:s adventskalender 2017
Annons