Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dånande applåder för  kulturskolans elever

Ett 90-tal elever på Kulturskolan i Kumla är just nu ute på en veckolång musikalisk turné.

Annons
På tisdagen fick kulturskolans elever visa sitt kunnande med fioler och cello för eleverna på Norrgården. Inför brakande applåder tog de två orkestrarnas del av kulturskolans veckoturné slut.

Det är elever i årskurserna 4-7 som åker runt till kommunens låg- och mellanstadier för att göra reklam för kulturskolan samtidigt som de får en stor publik att spela inför.

– Det här har varit jättekul, synd att det inte blir någon mer turné förrän till nästa läsår, säger Amanda Sundberg när dagens tredje och sista spelning är avklarad.

Hon och skolkamraterna i orkestrarna Tonerna och Lilla Kammarorkestern har precis fått ta emot dånande applåder från eleverna på Norrgårdens skola.

– Ni var grymma, ropar en liten kille i en Ronaldinho-tröja på sista raden i Norrgårdens gymnastikhall.

De två orkestrarna har bjudit på ett potpurri med mer eller mindre klassiska verk under temat ”Musik med väderbilder” för fioler och cello. Med på turnén är en lärarförstärkt kompgrupp.

Den här är den första turnén som kulturskolan ger föreställningar på alla grundskolor i kommunen.

För Tonerna och Lilla Kammarorkestern innebär det att de även spelat på Lillheden och Skogstorp innan finalen på Norrgården.

– Jag tror att skinnet börjar lossna från fingertopparna, säger en av cellisterna på väg ut till orkesterbussen.

På onsdag fortsätter kulturskolans rockigare del av roadshowen till Tallängen, Kumlaby och Stene skolor. Och som final blir eleverna på Malmen, Fylsta och i Ekeby bjudna på en musikalresa med stopp i Spanien och England.

Under den här veckan är Kulturskolan i Kumla ute på en spelturné på kommunens alla grundskolor. På tisdagen var det orkestrarna Tonerna och Lilla Kammarorkestern som visade upp sitt kunnade för eleverna på Norrgården.

Mer läsning

Annons