Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför har Indianerna en skuld på 365 000

Speedwayklubben Indianerna från Kumla ligger efter med betalningarna och har en skuld på mer än 365 000 kronor hos kronofogden för obetalda skatter.

Annons

– Jo, vi ligger efter med betalningarna, säger klubbens ordförande Dan-Åke Moberg. Fast jag känner bara till att vi har en skuld på 296 700 kronor. Men vi räknar med att betala in pengarna senast i februari.

Inte lämnat intyg

Bakgrunden till skulden är, enligt Dan-Åke Moberg, att en av de utländska speedwayförarna inte lämnat in en form av intyg som gör att klubben befrias från att betala arbetsgivaravgifter för föraren. I och med det tvingas alltså Indianerna att själva betala den avgiften, där av skulden.

– Vi var kanske lite för snälla mot föraren. Andra speedwayklubbar betalade ju inte ut något till sina utländska förare innan dom hade lämnat in sina papper. Det borde vi kanske också ha gjort.

Reder ut

– Men vi kommer att reda ut det här.

– Det är klart att det är tråkigt att ha den här skulden. Trodde vi kunde gå in i det nya året och till den nya speedwaysäsongen med ett litet plus i kassan. Men så blir det nu inte.

Mer läsning

Annons