Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dataintresset gjorde dem till researrangörer

Den ene kallar sig beroende av spel, den andre inte. Men enligt säker källa spelar de båda väldigt mycket dataspel. Och i morgon blir det en heldag med den varan på Game On 2.0 i Stockholm.

Annons

Jonatan Larsson och Roberto Amartinesei kom att tala med en av fritidsledarna på Kumlaby fritidsgård om Game On 2.0, världens största dataspelsutställning som just nu pågår på Tekniska museet i Stockholm.

– Det blev bestämt att vi skulle fixa med en resa dit, säger Roberto, ständigt med ena fingret redo på mobilen för att bläddra fram olika mobilspel.

– Fast så mycket spelar jag inte, säger han med ett leende.

– Det där var en stark underdrift! säger fritidsledaren Petra Hjärtmyr och ger honom en kamratlig knuff. Hon spelar för övrigt inte sällan tillsammans med honom, ofta Simpsons.

Jonatan säger istället utan omsvep att han känner sig beroende av dataspel:

– Jag spelar nog sex till åtta timmar om dagen och vill alltid spela mer.

På lördag rullar en full hyrd buss till Game On 2.0. Grabbarna har fixat med affischer, sänt hem information till föräldrarna och andra förberedelser. De räknar med att både provspela några av alla de hundra spel som finns där och även se filmer. Ett fåtal platser finns kvar, den intresserade kan höra av sig till Kumlabys fritidsgård.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons